Selectează o Pagină

Prezintă oferta într-un mod atractiv!

Obligația noastră față de clienți constă în prezentarea informațiile necesare în luarea deciziei de cumpărare. Prețul este elementul principal în funcție de care se ia decizia de cumpărare, dar mai sunt și alți factori, care influențează luarea deciziei, cum ar fi: modul în care este prezentat produsul, informațiile despre produs etc. De aceea, este recomandat ca produsele să fie poziționate strategic, informațiile despre produs să fie concise și utile.

Câteva reguli clasice de merchandising:

  • așezați produsul astfel încât acesta să fie ușor de luat;
  • poziționați la nivelul ochilor produsele pe care doriți să le vindeți mai rapid;
  • expuneți produsele  atât în raftul destinat, cât și lângă produsele asociate;
  • realizați mai multe rânduri cu același produse, mai multe „fețe de produs”.

Dincolo de regulile acestea, etichetarea are un rol important. În primul rând, eticheta de preț trebuie să fie vizibilă, ușor de identificat cărui produs aparține (mai ales acolo unde sunt mai multe produse de același tip).

Oferă clientului o experiență plăcută!

Pentru a atrage cât mai mulți clienți este necesar să oferiți o experiență plăcută clientului pornind de la intrarea în magazin (de unde ia coșul de cumpărături, indicat fără a fi necesară moneda) și până la casa de marcat, unde neapărat trebuie să fie întâmpinat cu un zâmbet.

Experiența clientului la raft este însă cea mai importantă: afișarea prețului, poziționarea produselor, amplasarea rafturilor, semnalizarea ofertelor etc. contribuie la modul în care clientul evaluează experiența cumpărăturilor. Concurența este mare, iar astăzi clienții pot schimba magazinul de la care își fac cumpărăturile. 

Delimitarea mărfurilor cu ajutorul separatoarelor contribuie la menținerea ordinii la raft, fapt ce sporește creșterea vânzărilor. Dispozitivele care împing marfa mereu către partea din față ajută la o mai bună vizualizare a produselor și elimină situația lipsei de produse la raft.

Suporturile pentru etichetă, separatoarele pentru marfă, display-urile ajută la crearea unui mediu propice desfășurării activității angajaților, dar și realizării cumpărăturilor pentru clienți.

De aceea, cea mai bună recomandare pe care o putem face este : economisiți timpul clientului, atât în obținerea informațiilor necesare, cât și la luarea deciziei de cumpărare. Astfel, clientul va fi mulțumit și se va transforma în client fidel.